De mislukte relatie van ouders leidt in veel gevallen naar een complexe scheiding. Bij een complexe scheiding gaan de meeste conflicten van ouders over hun relatie als partners.

Deze conflicten geven veel (negatieve) emoties en belemmeren ouders om hun rol als ouder goed te kunnen vervullen. Omdat ze deze rol niet meer goed kunnen vervullen zien ze ook niet meer het belang of welzijn van hun kind. Uiteindelijk gaat het kind (bewust of onbewust) deel uitmaken van hun onderlinge strijd. Dit is enorm schadelijk voor kinderen en heeft een negatieve invloed op de gezonde ontwikkeling van een kind.

Eigenlijk kun je zeggen dat het oorspronkelijke verlangen van ouders om het belang van hun kind voorop te zetten door de negatieve emoties, slechte communicatie en conflicten verandert in het verlangen om de andere ouder pijn te doen.

Dat is zeker niet in het belang van het kind of succesvol scheiden. De beweging die een relatie tijdens de scheiding maakt is van partners naar ex-partners naar ouders. Die laatste stap  is cruciaal om te kunnen spreken van een succesvolle scheiding. Maar wat is het geheim? Hoe pak je dat aan?

Kinderen willen maar één ding, namelijk dat hun ouders hun ouders blijven en samen op een harmonieuze manier met elkaar omgaan.
Als professionals kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van een scheiding waarbij we ouders kunnen leren in het belang van hun kind te handelen. Maar hoe pak je het aan?

Ouders die uit elkaar gaan hebben meestal de beste intenties en het belang van hun kind als topprioriteit. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Mijn nieuwe boek ‘Het geheim van een Succesvolle Scheiding… in het belang van je kind!‘ is speciaal voor ouders geschreven en is 100% in het belang van het kind.

In dit boek krijg je van mij de geheime formule van een succesvolle scheiding die 100% in het belang van je kind is. Én met een groot aantal ervaringsverhalen!

Als advocaat-mediator realiseerde ik mij steeds vaker dat veel van de door mijn klanten ingenomen standpunten zijn gebaseerd zijn op de nog spelende emoties, als gevolg van bijvoorbeeld het verlies van de relatie, het vreemdgaan van de andere partner, het plotseling verlaten zijn door de ander, de (financiële) zorgen over de toekomst, etc. Aanvankelijk kon ik mijn klanten hierbij alleen een luisterend oor bieden en hen eventueel doorverwijzen naar een deskundige, zoals een psycholoog.

Met het volgen van de opleiding tot gecertificeerd Scheidingscoach ben ik als advocaat-scheidingsmediator nu ook zelf in staat om, naast het juridische en financiële proces, de emotionele kant van de scheiding te begeleiden, al naar gelang daar bij de klant behoefte aan bestaat. Ik kan mijn klanten hierdoor beter van dienst zijn en langlopende procedures helpen voorkomen of stopzetten. Het geeft mij als professional veel voldoening dat ik hiermee een bijdrage kan leveren aan het voorkomen van vechtscheidingen en in plaats daarvan een scheiding op een constructieve manier kan begeleiden.

Het boek beschrijft alle onderwerpen die in het coachprogramma aan de orde komen. Naast dat dit iedereen die gaat scheiden of al in scheiding ligt veel kennis over de psychosociale aspecten van een scheiding geeft, zullen scheidende partners zich ook vaak herkennen in de vele ervaringsverhalen van de schrijfster en haar coachklanten. Met name de oefeningen en praktische tips maken het boek erg waardevol voor iedereen die met een scheiding te maken heeft, zowel privé als professioneel.

Petra den Hollander
Petra is vFAS advocaat-mediator, Overlegscheiden-advocaat, gecertificeerd scheidingscoach, stiefouder.

Wil jij het boek bestellen zodat het over 3 dagen op je deurmat ligt?

Bestel dan nu!

Kosten: € 19,95 + €3,90 verzendkosten 
ISBN: 9789463282475

  • Nog meer boeken van Wanda:

Dit boek wil ouders inspireren om anders te kijken naar het ouderschap. Het is een handreiking om bewust en met hart en ziel je kind te begeleiden. In bezield ouderschap werk je samen met je kind om het beste in hem naar voren te halen en om hem zijn talenten te laten ontwikkelen.

Op een praktische wijze worden de belangrijkste ontwikkelingen van baby tot schoolgaand kind beschreven. Omdat ook de ziel van je kind zich ontwikkelt, wordt bij iedere fase helder uitgelegd wat er op zielsniveau gebeurt en hoe je als ouder hierop kunt inspelen. Zo geef je vorm aan dit moderne, bezielde ouderschap. De verhalen uit de praktijk laten zien hoe we kunnen omgaan met de dilemma’s van onze kinderen.
Door bezield ouderschap leren we onze kinderen beter te begrijpen en ons af te stemmen op wie ze werkelijk zijn en op wat ze nodig hebben. Bovendien kun je ook jezelf als ouder beter leren kennen door gebruik te maken van deze inzichten.
Geniet van het ouderschap.

(Voor)leesboekje in ik-vorm met cartoonachtige zwart-witillustraties en een grote letter.
De auteur is kindermedium en kindercoach. Ze schreef een toegankelijk en ontroerend boekje over de dood en hierna en het waarnemen van overledenen. Zeer geschikt voor met name gevoelige kinderen en hun ouders. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Bibion -M.Vliex
Daan is een gewone jongen van zeven die soms ongewone ervaringen heeft. Opa woont bij Daan in de straat. Oma is al een tijdje dood, maar opa praat nog steeds met haar. Dan wordt opa ziek. De mama van Daan vertelt dit niet aan hem, maar Daan ziet dit ‘ achter zijn ogen’ . Mama wordt boos als Daan vertelt dat hij opa zo kan zien. Opa word steeds zieker en vertelt Daan dat ze elkaar nog steeds kunnen blijven zien als opa dood is, net zoals opa ook oma nog kan zien. Dan gaat opa dood. Als Daan gaat slapen ziet hij een lichtje in zijn kamer. Dit lichtje is opa. Opa legt aan Daan uit dat dood gaan hetzelfde betekent als naar huis gaan; het thuis waar je gewoond hebt, voordat je geboren werd. Samen met opa helpt Daan ook mama om contact te maken met opa.

Kosten: € 21,95 + verzendkosten 
ISBN: 9789460350593
Kosten: € 12,95 + verzendkosten 
ISBN: 9789075362961