Ervaringen

Ervaring gelezen en graag naar de volgende? Klik op pijltje rechts.

Marloes Andriessen, kinder- en jongerentherapeut, succesvol scheidingscoach

Jaarprogramma
“Ik heb de jaaropleiding gevolgd bij Succesvol Scheiden Nederland. Deze opleiding leidt op tot scheidingscoach. In dit programma heb ik geleerd om als coach, ouders te begeleiden om te werken naar een succesvolle scheiding zonder conflict. De invulling van dit nieuwe gezamenlijke ouderschap biedt een ‘win-win’-situatie voor zowel de ouders als de kinderen. De tools en vaardigheden die ik geleerd heb, die we aanbieden in de vorm van een VIP-dag zijn zeer goed afgestemd! De vier pijlers waarop deze opleiding is gebaseerd zijn; neutraliseren van de emoties, communicatie-stijlen, conflicthantering en een opvoedmodule. De opzet van het jaarprogramma vind ik zeer goed, de tweedaagse trainingen waren altijd een feestje, mede dankzij Wanda Vendrig die met haar kennis en ervaring een uniek jaarprogramma aanbiedt.”

Diny Braak- van den Blink, mediator, succesvol scheidingscoach

Jaarprogramma
“Er waren wat mij betreft geen twijfels, je programma sprak mij direct aan vandaar ook mijn aanmelding op het allerlaatste moment. Nog steeds zeer tevreden dat ik mij heb aangemeld. Het programma is mij zeer goed bevallen, duidelijke uitleg van alle modules tijdens de trainingsdagen, genoeg tijd om vragen te kunnen stellen. Ik heb het programma als zeer succesvol ervaren, veel nieuwe inzichten opgedaan en mooie collega’s leren kennen. Het programma heeft mij heel veel opgeleverd, nieuwe collega’s die zeer zeker hebben bijgedragen aan het programma. Veel geleerd en kennis opgedaan, als mediator is jouw programma goed in te passen in de dagelijkse praktijk. vooral de modules kinderen na scheiding is voor mij heel waardevol gebleken. ik ben blij met alle ervaringen en belevingen die dit programma mij heeft bezorg en is ook heel goed in mijn dagelijkse leven toe te passen.

Ik kan het certificatie programma zeer aanbevelen vooral aan collega-mediators en advocaten. En verder aan  alle hulpverleners, kindercoaches en andere professionals die met ouders en kinderen tijdens echtscheiding te maken hebben.”

Wencke Slütter, ervaringsdeskundige, succesvol scheidingscoach

Jaarprogramma
“Ik heb geen twijfels gehad.  Ik zat in een transformatieproces om van werknemerschap naar ondernemerschap te willen gaan. Deze opleiding biedt zowel inhoudelijke als bedrijfsmatige modules om een eigen bedrijf te starten en paste dus perfect in mijn eigen ontwikkelproces! Het jaarprogramma heeft een mooi pakket aan bouwstenen. Het biedt inhoudelijke modules om ook echt als scheidingscoach te kunnen werken. De modules succesvol ondernemen en marketing zorgen er voor dat je je eigen bedrijf kan opzetten waardoor je nog steviger kunt opereren in de markt. Ik heb erg genoten en geleerd van de mix met collega’s van het zes maanden programma, vooral de inbreng van mediators en advocaat. Ik heb tools geleerd en meegekregen om een eigen bedrijf te starten en ben inhoudelijk onderlegd om als scheidingscoach aan de slag te gaan. En ben inmiddels vol aan de slag.

Het certificatie programma zou ik aanbevelen aan (zorg)professionals, bij voorkeur ervaringsdeskundigen. Het jaarprogramma kan ik zeker aanbevelen aan collega’s, die overwegen om voor zichzelf te beginnen.”

Sissel Pemmelaar, familierecht advocaat, mediator

Basistraining succesvol scheiden voor ouders
Als mediator met een juridische achtergrond was ik op zoek naar nog wat extra tools voor scheidingen met kinderen. Ik volgde daarom bij Wanda zowel de training succesvol scheiden voor ouders als voor kinderen. Wanda heb ik leren kennen als een zeer bevlogen trainer met veel pedagogische kennis en ervaring op het gebied van coachen. De trainingen waren voor mij dan ook heel waardevol om te volgen en kan ik andere mediators zeker aanbevelen. Ik heb een aantal handige vaardigheden bijgeleerd die ik nu geregeld toe pas tijdens een mediation of in gesprekken met kinderen. Op deze manier heb ik nog meer gereedschap als mediator en kan ik nog succesvoller zijn in het belang van kinderen en hun ouders. Bedankt Wanda hiervoor!

Roos Boer, ervaringsdeskundige, senior succesvol scheidingscoach

Jaarprogramma

“Zelf heb ik tijdens mijn scheiding een vipdag ( zonder mijn ex) gevolgd bij Succesvol Scheiden omdat de mediation helemaal vastliep. Ik zag eigenlijk geen uitweg meer . Na de vipdag werd alles anders en waren we binnen een paar weken gescheiden.
Maar nog veel belangrijker, de omgang met mijn ex is goed en daar gebruik ik nog steeds de tools voor die ik geleerd heb.
Waar onze kinderen vanzelfsprekend enorm van profiteren. Omdat ik zelf heb ervaren wat de toegevoegde waarde is van de methode Succesvol Scheiden, wilde ik zelf zoveel mogelijk ouders laten kennis maken met dit mooie programma.
Ik heb het jaarprogramma gevolgd en ben mijn eigen coaching bedrijf gestart. Na een jaar kon ik mijn vaste baan opzeggen en ben ik fulltime werkzaam als coach. De coaching on the job is daarbij heel belangrijk geweest. ik moest een bedrijf opstarten waar ik geen ervaring mee had. Mijn supervisor heeft mij daar enorm bij geholpen. Ik kon bij haar terecht voor zowel bedrijfsmatige vragen als inhoudelijke vragen. Daardoor kon ik snel stappen maken. Ook heb ik veel overleg gehad met mijn buddy uit mijn jaargang, werken als zzp-er en toch collega’s hebben met wie je kan overleggen is erg fijn.

Het is heerlijk om voor mezelf te werken en een bijdrage leveren aan de verspreiding van de methode.
En geniet iedere dag van de directe verandering die ik zie bij mijn klanten. Vastgelopen scheidingen gaan weer draaien, rechtzaken zijn van de baan omdat ouders er zelf uitkomen zijn, trajecten bij jeugdzorg en veilig thuis worden gestaakt waardoor de ouders en kinderen eindelijk de “rust” krijgen waar ze naar snakken. De vernieuwende kijk op de scheidingsproblematiek maakt dat het werkt in de praktijk.

Ook kan ik zelf me blijven ontwikkelen binnen de landelijke netwerkorganisatie. Op dit moment volg ik de opleiding train de trainer aan de Succesvol Scheiden academie, als ik straks klaar ben kan ik professionals trainen ( jeugdzorgmedewerkers, advocaten, mediator, maatschappelijkwerkers, enz.) die de basistraining volgen.
Ik raad iedereen aan die werkzaam is binnen de scheidingsbranche of die toe is aan een nieuwe carrière om het jaarprogramma te doen, om zo het verschil te kunnen maken bij een scheiding.”

Ria vos, succesvol scheidingscoach

Jaarprogramma

”Van te voren had ik twijfels over de prijs maar de inhoud van het programma sprak mij direct aan. Het is een prachtig programma met goede inhoud. Prettig dat alles in de mastermind dagen nog een keer de revue passeert. Beklijft het beter! Hiermee kunnen we echt iets toevoegen! De werkboeken  zijn goed werkbaar, ondersteunen goed het programma.

Het certificatieprogramma zou ik zeker aanraden aan ervaringsdeskundigen, ervaring met coachen wel een pre.”

Carolien Roobol, succesvol scheidingscoach

Jaarprogramma

“Welke twijfels had ik van tevoren?
Voor mij was het belangrijk om te weten of er van mij verwacht werd dat ik 100% zou moeten gaan werken. Wanda vertelde dat dit niet hoefde. Dit mag je zelf bepalen.
Het programma was zeer verrijkend. De modules over de ouders en de kinderen hebben mij veel kennis opgeleverd. Verder veel geleerd over marketing en ondernemerschap.
Het programma heeft me opgeleverd dat ik de stap naar zelfstandig ondernemerschap heb durven zetten.

Als het leed dat een echtscheiding kan veroorzaken bij ouders en hun kinderen je raakt, is dit een mooi programma om het verschil te maken. Het programma is aan te bevelen aan coaches die hun expertise willen uitbreiden, mediators en ervaringsdeskundigen met een missie.”