Waarom Succesvol Scheiden een dure vechtscheiding kan voorkomen of stoppen

“Als ervaringsdeskundige weet ik wat een scheiding doet met jezelf en met je kinderen. Beide keren dat ik ging scheiden waren er al langer problemen binnen de relatie en verwachtte ik dat mijn ex-partner het eens zou zijn met de scheiding, zodat we probleemloos uit elkaar konden gaan. Beide keren heb ik dat enorm onderschat; binnen de kortste keren ontstonden heftige conflicten (soms om niks!) en belandden we in een vechtscheiding. Omdat ik mezelf wijsmaakte dat ik in het belang van mijn kinderen handelde raakte ik steeds meer overtuigd van mijn gelijk en gaf geen duimbreed toe in de conflicten en gevechten.

Mijn wake-up call kwam toen mijn ex-partner onze zoon kwam brengen en in zijn aanwezigheid een heftige ruzie met mij begon. Op het moment dat ik naar mijn zoontje van drie keek en zag wat dit met hem deed werd ik totaal rustig van binnen en nam een besluit. Vanaf dat moment besloot ik mijn kinderen op de eerste plaats te zetten en dat betekende een nieuwe vaardigheid leren; compromissen sluiten. Dit betekent ook dat ik op veel punten niet heb gekregen waar ik recht op had tijdens de scheiding, maar ik heb mijn kinderen wel de samenwerkingsrelatie gegeven die zij verdienden”.

Nadat ik een aantal jaren zelf succesvol ouders heb begeleid kwam de vraag van professionals of ik ze wilde trainen en opleiden in deze succesvolle methodiek. Op dat moment besefte ik dat mijn missie groter is dan mijzelf. Door andere professionals op te leiden tot Succesvol Scheidingscoach kunnen we nog meer ouders bereiken en landelijk het verschil maken.
Dit kan ik echt niet alleen! Om een einde te kunnen maken aan het vechtscheiden in Nederland, zijn veel goedgetrainde en gemotiveerde scheidingsoaches nodig die ouders en kinderen de juiste begeleiding te geven. 4 jaar geleden spraken slechts weinig professionals over de emotionele kant van scheiden, nu begint het steeds normaler te worden dat daar aandacht voor is en dat een scheidingscoach ingezet wordt bij deze problematiek.

Er is echter nog veel werk te doen.
Het is onwetendheid bij ouders en geen onwil dat voor een vechtscheiding zorgt.
Hoe meer professionals deze methodiek kunnen inzetten hoe meer we die onwetendheid kunnen omzetten in wetendheid, daar profiteren de kinderen van!

Wanda Vendrig is ervaringsdeskundige en expert op het gebied van (vecht)scheiden. Vijf jaar geleden ontwikkelde zij een uniek psychosociaal coachprogramma; Succesvol Scheiden om ouders en kinderen de juiste begeleiding te bieden. Inmiddels zijn talloze ouders met inzet van het coachprogramma succesvol gescheiden. Wanda is gecertificeerd CRKBOdocent en doceerde o.a. bij The Limetree, Gastouderfabriek en DAS. Bij Succesvol Scheiden Nederland heeft ze inmiddels 22 professionals opgeleid tot gecertificeerde scheidingscoaches.

Volgens Wanda Vendrig is slechte communicatie een belangrijke voorspeller. “Wat je veel ziet, is dat mensen in een vechtscheiding al tijdens de relatie niet goed met elkaar konden praten.” Vendrig is naast coach ervaringsdeskundige: ze worstelde zichzelf door twee vechtscheidingen heen, en richtte coachingsbureau Succesvol Scheiden Nederland op. “Het probleem is dat voor veel ouders een scheiding nog steeds voelt als falen. Je schaamt je diep. Die schaamte, maar ook het maatschappelijk taboe dat nog steeds rust op scheiden heeft een hele negatieve uitwerking. Daar moeten we echt vanaf. Ik wil ouders juist laten zien dat je ook succesvol kunt scheiden.” Maar wat is de formule van een succesvolle scheiding? Volgens Vendrig begint dat met tijd en rust nemen. “Ik ken stellen die op een vrijdag besloten om uit elkaar te gaan, op maandag al een advocaat inschakelden en het meteen aan de kinderen wilden vertellen. Dat is echt veel te snel.

  • Zie jij ouders afstevenen op een vechtscheiding en wil je dat voorkomen?
  • Baal je ervan dat kinderen de dupe worden van de slechte omgang tussen hun gescheiden ouders?
  • Wil jij ouders en kinderen de allerbeste begeleiding geven die wel werkt?
  • Wil je bijdragen aan de oplossing van een groot maatschappelijk probleem?

Succesvol Scheiden Nederland is een netwerkorganisatie dat een compleet coachsysteem voor professionals biedt. Met de juiste kennis, vaardigheden en hoogwaardige tools leer je ouders hoe ze succesvol kunnen scheiden zodat hun kinderen niet in een vechtscheiding belanden en niet de dupe worden. Succesvol Scheiden bevat 5 modules die ervoor zorgen dat exen weer ouders worden, zodat kinderen gewoon kinderen kunnen blijven.

Download het GRATIS e-book

“Het geheim van
succesvol scheiden”

dit veld niet invullen s.v.p.


E-book Succesvol Scheiden

“Ik ervaar de VIP dag als een kado voor zowel mijn kinderen als voor mijzelf, voor nu en in de
toekomst. Gun jezelf dit kado.”

“Na deze VIP-dag hebben we het vertrouwen dat het goed komt en het als ouders gaan redden. We
kunnen deze dag van harte aanbevelen aan alle scheidende ouders.”

“Je moest eens weten hoe fijn het is om gereedschap in handen te hebben om moeilijke situaties
aan te gaan. En niet meer in het conflict te schieten. Door jouw sessies heb ik goed inzicht
gekregen over hoe we communiceerden en wat ik eraan kan doen.  Die veranderde houding
begint nu ook zijn vruchten af te werpen.”

“Wat ik leerde tijdens de VIP-dag was om mijn communicatie-stijl te herkennen, dat samen ouder
zijn voor NU even voldoende is en dat ik mijn gedachten kan neutraliseren door de goede
eigenschappen van de andere ouder te waarderen. Ik heb deze dag als heel prettig en leerzaam
ervaren. Ik heb een aantal handvatten gekregen waar ik zeker wat aan heb voor de toekomst.”

 
 

Download nu het GRATIS ebook; “Het geheim van Succesvol Scheiden” en ontvang regelmatig
gratis tips en blogs van onze coaches.

Download het GRATIS e-book

“Het geheim van
succesvol scheiden”

dit veld niet invullen s.v.p.


E-book Succesvol Scheiden